Csakis Alma manufaktúra
A Csakis Alma Manufaktúra több mint 50 éve foglalkozik almatermesztéssel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Közel 10 hektárnyi termőföldön, csodálatos természeti környezetben évente 3-400 tonna almát szüretelünk összesen 3500 almafáról. Tárolási módszerünknek köszönhetően egész évben friss almából tudjuk préselni almaleveinket! A folyamat a gyümölcs alapos, két lépcsőben történő mosásával és válogatásával kezdődik. A préselés során semmilyen anyagot nem adunk a gyümölcsléhez, sem cukrot, sem tartósítószert, sem aromaanyagokat, és nem sűrítményből készítjük! A tartósítás pasztörizálással történik. Kóstold meg te is!
Nyárikonyhám
Vörösné Sándor Kinga vagyok, a Nyárikonyhám alapítója. Őstermelőként és kistermelőként azt a mérhetetlen szeretetet igyekszem átadni vásárlóimnak, mellyel termékeim készülnek. Mindig szerettem a konyhában tevékenykedni, minden kerti kincset befőzni, hasznosítani családom nagy örömére. A hagyományos ízeken kívül különlegesebb kombinációkkal is kísérletezek, valamint gondolva az egészségre és a felmerülő igényekre, cukormentes változatban is készülnek szörpök és lekvárok. Termékeim gondos odafigyeléssel tartósítószer- , színezék- és ízfokozómentesen készülnek kizárólag a Kárpát-medencében termő gyümölcsökből, zöldségekből. Kiskertemből Mindenki asztalára szívvel-lélekkel!
Káptalantóti Mangalica
A vállalkozás szerves része az állattenyésztés. Mangalica farmjukon 100 db koca (76 szőke és 24 vörös) “ontja” (fialásonként átlag 5,8 db) a malacokat, ez éves szinten kb. 800-1000 süldő hízóba állítását teszi lehetővé. A mangalica mellett Magyar Szürke Szarvasmarhákat is tartanak. Jelenleg 62 tehén egy tenyészbika és a hozzájuk tartozó szaporulat alkotja a gulyát. A takarmányozás a kukoricából, árpából és tritikáléból készült darából, valamint a rengeteg zölden etetett (tavasztól-őszig) lucernából tevődik össze. Ezen takarmányok döntő hányadát saját maguk termelik meg földjeiken. Sertéseink nem kapnak hozamfokozókat, nincsenek telepumpálva antibiotikumokkal. A mangalica szervezeti szilárdsága össze sem hasonlítható az intenzív hússertésekével.
Kalotaszeg Ízei
Horváth Melinda vagyok, erdélyi származásom révén ismerem ezeket az ízeket. Először csak a hagyományos zakuszkát készítettem, aztán sorban bővült a palettám. A hagyományos sima, csípős, gombás és paszulyos mellett, most már a nagyon egészséges vöröslencsés zakuszka változatot is készítem. A másik jellegzetes erdélyi íz, az a vinetta (padlizsánkrém), amit mindig frissen készítek és frissen is kell elfogyasztani. A zakuszka mellett a saját gyümölcsfáinkról leszedett gyümölcsökből lekvárokat is készítek.
Pekedli Szatócsbolt
A pekedli szó jelentése a helyi tájszólásban ételtároló. Ezért is lett ez Szatócsboltunk neve, ahol megtaláltok mindent, ami a háztartásba kellhet!
Polcainkat megtöltöttük Veszprém megye legjobb termelői portékáival: kínálatunk a szezonnak megfelelően folyton változik, frissül, bővül.