top of page
274992097_491262642612381_16406383840451899_n.jpg
Pekedli Szatócsbolt

A Pekedlinek köszönhetően kosaraink sose maradnak üresen. Termékeink nagy részét te is megvásárolhatod a Pekedli Szatócsboltban, Veszprémben vagy akár házhoz is rendelheted portékáikat. A Pekedlivel karöltve, közösen dolgozunk azon, hogy megteremtsük a kapcsolatot a hazai kistermelők és a vásárlók között.

csakis-alma-1.jpg
Csakis Alma manufaktúra

A Csakis Alma Manufaktúra több mint 50 éve foglalkozik almatermesztéssel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Közel 10 hektárnyi termőföldön, csodálatos természeti környezetben évente 3-400 tonna almát szüretelünk összesen 3500 almafáról. Tárolási módszerünknek köszönhetően egész évben friss almából tudjuk préselni almaleveinket! A folyamat a gyümölcs alapos, két lépcsőben történő mosásával és válogatásával kezdődik. A préselés során semmilyen anyagot nem adunk a gyümölcsléhez, sem cukrot, sem tartósítószert, sem aromaanyagokat, és nem sűrítményből készítjük! A tartósítás pasztörizálással történik.

NMP2317-scaled.webp
Sümegtej kézműves termékek

1993 óta foglalkoznak mezőgazdasággal, szarvasmarha tenyésztéssel és növénytermesztéssel Jánosmajori telephelyükön. Jelenleg 500 tejelő tehenet tartanak, melyeknek laktációs termelése 9870 liter. A nyers tej zsírtartalma 4,3 %. Az állatok kötetlen tartási rendszerben vannak, egy 24 állásos fejőházban naponta kétszer fejik őket. A növendék állományukkal szezonálisan legeltetést is folytatnak. A reggel frissen fejt tejet zárt rendszeren keresztül juttatják át üzemükbe, ahol pasztőrözés után feldolgozásra kerül.

236087904_2057309754421227_5424765566744019883_n.jpg
Péklány Kézműves Pékség

A családi kézműves pékséget 2017 őszén nyitották Balatonfüreden annak a szellemiségében, hogy a jó és tiszta kenyér nemcsak a testet, de a lelket is táplálja. A kis műhelyben mindössze vízből, lisztből és sóból készülnek a kézműves kenyerek 32-36 óra alatt. Az adalékanyagmentes péksüteményeket a legkiválóbb hozzávalókból készítik családi receptek alapján valódi vajjal, hazai tojással és tejjel.

38043208_2084516698248581_81761365992270
Mamka lekvár

Gréta édesanyja, akivel közösen készítik a termékeiket és művelik azt a kis földjüket, ahol az alapanyagok megteremnek. Még a nagyszülei vették a kertet a Balaton-parton, ahol immáron 40 éve gazdálkodnak. A kert szeretete mindig is meghatározta az életüket. Ezt szerették volna konzerválni a termékeikben, bízva abban, hogy a termékeik által mások is megérzik, hogy a szívvel-lélekkel készített finomságok mennyivel másabbak, mint a nagyüzemi konzervek.

01.JPG
Káptalantóti Mangalica

Családi vállalkozás fő profilja a szőlőtermesztés de szezonális jelleggel vendéglátással is foglalkoznak, ahol természetesen saját boraik mellé a saját mangalicáinkból készült termékeket szolgálják fel. A vállalkozás szerves része az állattenyésztés. Mangalica farmjukon 100 db koca (76 szőke és 24 vörös) “ontja” (fialásonként átlag 5,8 db) a malacokat, ez éves szinten kb. 800-1000 süldő hízóba állítását teszi lehetővé. A mangalica mellett Magyar Szürke Szarvasmarhákat is tartanak. Jelenleg 62 tehén egy tenyészbika és a hozzájuk tartozó szaporulat alkotja a gulyát. A takarmányozás a kukoricából, árpából és tritikáléból készült darából, valamint a rengeteg zölden etetett (tavasztól-őszig) lucernából tevődik össze. Ezen takarmányok döntő hányadát saját maguk termelik meg földjeiken.

273531320_713671673336223_2378218483802843513_n.jpg
Kalotaszeg Ízei

Horváth Melinda vagyok, erdélyi származásom révén ismerem ezeket az ízeket. Először csak a hagyományos zakuszkát készítettem, aztán sorban bővült a palettám. A hagyományos sima, csípős, gombás és paszulyos mellett, most már a nagyon egészséges vöröslencsés zakuszka változatot is készítem. A másik jellegzetes erdélyi íz, az a vinetta (padlizsánkrém), amit mindig frissen készítek és frissen is kell elfogyasztani. A zakuszka mellett a saját gyümölcsfáinkról leszedett gyümölcsökből lekvárokat is készítek. 

15731969_1774010376193785_1790526996658355689_o.jpg
Kéri Márta magoskrémek

Márta helyi alapanyagokból készíti a rukkolás ízesítésű lenmag, tökmag vagy napraforgómag alapú szendvics- illetve salátakrémeket, amelyek mind segítően hatnak az egészség megőrzésére, megújítására. Az olajos magvak jótékony hatása immunrendszer erősítő és anyagcsere serkentő tulajdonságában rejlik. Többszörösen telítetlen zsírsav tartalmuk hozzájárul a normális anyagcsere kialakulásához, valamint számos más előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyek segítenek a szervezetben kialakult egészségügyi problémák leküzdésében.

83929517_575757393010355_1053242314463379456_o.jpg
Hester's Life

A Hester’s Life termékek kompromisszumok nélkül teszik egyszerűbbé az egészséges és tudatos táplálkozást. A termékek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, glutént, tejet és szóját sem. Így azok is fogyaszthatják, akik ételintoleranciával vagy allergiával élnek, esetleg egyszerűen jobban érzik magukat ezen összetevők fogyasztása nélkül. A dietetikus alkotta receptúrák és termékfejlesztés a garancia arra, hogy egy mentes granola vagy müzli is bírhat akkora élvezeti értékkel, mint a nem mentes reggelizőpelyhek.

bottom of page